WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - ZVK Proost Lier  4 - 6  (2-3)

DATUM 18-11-2016  21:15

DOELPUNTEN 4' Peeters (owngoal) 0-1, 18' Nelis 1-1, 18' Atssouli 1-2, 20' Deswijsen 1-3, 20' Bahci 2-3, 21' Deswijsen 2-4, 34' Aabbou Lahcen 3-4, 36' Atssouli 3-5, 37' Nelis 4-5, 40' Durakovic 4-6.

VERSLAG Voor de wedstrijd tegen Proost Lier is Aabbou Lahcen voor het eerst dit seizoen beschikbaar, maar toch kan coach Hontis niet over al zijn manschappen beschikken, zowel Geert Bosmans als Mohamed El Idrissi moeten gekwetst afhaken.

De eerste kans van de wedstrijd is voor Meeuwen, lange bal Peeters tot bij Bahci, maar deze schiet over. Dan neemt Lier het commando over. Aiyoub zet zich door en brengt de bal voor doel, deze wijkt ongelukking af op het been van Peeters en de bezoekers staan al snel op voorsprong. Het spel is eenwichtig maar er zijn weinig kansen te noteren in deze wedstrijd. In de 13' zet Knevels zich door maar stuit op Mageren. Ook Meyers moet gevat tussenkomen op een ver schot van Durakovic. In de 18e wordt een vrije trap van Nelis in corner verwerkt. Lahcen Aabbou neemt deze tot bij Nelis en nu verdwijnt de bal in de verste hoek binnen. Met nog 2 minuten te spelen lijkt het dat we met een 1-1 ruststand gaan draaien, maar niets is minder waar. Er volgen nog 2 dolle minuten met 3 doelpunten. Onmiddellijk na de gelijkmaker passeert Atssouli zijn tegenstrever en knalt Lier terug op voorsprong. Slechts een 30-tal seconden later kan Aabbou Lahcen net niet afronden en brengt Deswijsen op tegenaanval de beozerks zelfs 1-3 voor. Maar nog is het niet gedaan, Meeuwen trapt af, actie Bahci en proper afgewerkt, ruststand 2-3.

Bij de start van de 2e helft kan de wedstrijd nog alle kanten op, maar het is Lier dat zijn voorsprong al snel uitbreidt. Actie van Durakovic langs de lijn, hij zet voor en Deswijsen is net snel genoeg om de bal binnen te tikken. Meeuwen wil het hier niet bij laten en trekt ten aanval. Lahcen Aabbou verschijnt alleen voor de doelman maar kan niet afwerken. Toch zit er vandaag veel afval in het spel van de thuisploeg. Er worden veel slechte passes gegeven met telkens gevaar voor een tegendoelpunt. Zo moet Meyers een aantal keren alles uit de kast halen om nog meer onheil te voorkomen, want zowel Durakovic als Van Endert verschijnen alleen voor hem. Dan is het weer de beurt aan Meuwen, Bahci komt na een individuele actie samen met Aabbou Lahcen alleen voor Mageren, maar ook nu weer kan dit niet verzilverd worden. Op de tegenaanval knalt Atssouli op de paal. Ondertussen staat Lier al een tijdje op 5 fouten en met nog 7 minuten op de klok mag Nelis een 10-meter trappen, zonder succes echter. Wel slechts uitstel, steal Bahci, mooie assist voor Aabbou Lahcen en Meeuwen heeft de aansluitingstreffer beet. Het gaat nu voluit voor een gelijkspel, maar Atssouli brengt de kloof weer op 2 doelpunten na een snelle tegenaanval. Met nog 4 minuten op de klok neemt Meeuwen de nodige riscico's en dit wordt net niet uitgebuit door Lier met 2 pogingen op het doelhout binnen de 10 seconden. Meeuwen speelt nu met vliegende keeper en dit heeft direct succes, Nelis schuift laag de 4-5 binnen. Meeuwen blijft met vliegende doelman spelen maar vindt geen gaatje in de verdediging, en 8 seconden voor het eindsignaal kan Duracovic, vanop Eigen helft, de eindstand op 4-6 brengen.

Indien we dezelfde scherpte en concentratie van de eerste wedstrijden hadden kunnen opbrengen had er vandaag zeker puntenwinst ingezeten. Het is nu zaak om deze terug te vinden voor de 2 belangrijke wedstrijden de komende weken, beginnende met volgende week een verplaatsing naar Morlanwelz.